Медицинският одит влезе в Плевенската университетска болница, за да провери случая с починалата родилка, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

По думите му жената не е оставена сама след поставяне на упойката, както твърдят близките ѝ. В същото време те обявиха, че ще съдят лечебното заведение. 

Маргарита е била приета за планирано раждане, но е издъхнала на операционната маса след поставяне на упойката.

„Това е престъпление! Искам справедливост, искам наказание, искам да свали бялата престилка, който не е кадърен, и да си стои вкъщи”, заяви майката Веска Петрова. 

„Със сестра ми говорих и тя каза: Правили са ми това, правили са ми това, всичко е наред, всичко е както трябва”, каза и сестрата на Маргарита – Таня Накова. 

Снимка: btvnovinite.bg

И заместник-министърът потвърди, че родилката била здрава. „Това, което знаем, е, че се е създал тежък проблем по време на въвеждане в анестезия. От там се водят около час, час и нещо реанимационни мероприятия, които, за съжаление, водят до летален изход”, каза Пенков.

Съпругът на Маргарита – Владислав Якимов, обяви, че ще съди болницата.

В началото на септември Маргарита щяла да навърши 40. Тя има и друг син, който вече е пълнолетен.

„Ще правим помени вместо рождения ѝ ден”, каза майката на Маргарита. 

Говорителят на болницата заяви още вчера, че правят проверка. Пълните резултати от аутопсията се очакват до месец. Тогава лечебницата ще излезе с позиция има ли лекарска грешка, или причината за смъртта е в резултат на реакция на организма.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!