Специално пред bTV говориха близките на убития Алексей Петров. Семейството на бившата барета е в шок от случилото се. Повечето негови роднини научават за разстрела от новините. 

Огнян и Алексей Петрови остават близки, въпреки че от години единият е в София, а другият има семеен магазин за хранителни стоки в Тетевен.

„Нямаме обяснение, просто сме в голям шок и стрес. Какво става и къде живеем не знаем. Да ти вземат живота на сила не зная с какви думи да го обясня“, казва братът на Алексей Петров Огнян Петров.

Огня Петров, брат на Алексей Петров
Снимка: bTV

Огнян Петров казва, че за последно обсъжда лични въпроси с брат си. Притеснение в него не усетил.

„В момента просто съм разстроен, не зная какво става и къде да отида. Въпросът е, че начинът на действие е страшен. Хайде, той е известен човек, но говорим за един нормален човек, на който може утре да му се случи това нещо. И държавата, и службите спят - не знаят кой кое и кой какво прави. Все пак личните неща никой не ги споделя за какво става въпрос“, допълни Огнян Петров.

Семейството очаква тялото да бъде освободено, за да организират погребение в София. Очакват и да бъде разкрит извършителят.

„Той като идва, винаги си е весел, без охрана идва. Без охрана си идваше и на село като ходеше при свекървата. Все пак тя е 80-годишна жена, сега на 6 август ги направи“, разказва Надка Петрова, снаха на Алексей Петров.

Асан Омеров - това е рожденото име на Алексей Петров, което той променя на 8 години. Израства в тетевенското село Градежница. Там и до днес живее 80-годишната му майка Диляна.

„Ами какво да каже. „Каквото стана – стана“ - това са ѝ думите“, добавя Надка Петрова.    

„Майка му както е гледала филма, така спират и започват: застрелян, в София, Алексей Петров“, разказва Антоанета, леля на Алексей Петров.

Шокът от новината влошава здравето на жената.

„Вика: „Аз няма да живея, ще умра и аз“. Спала съм при нея цяла нощ“, допълва Антоанета.

Антоанета, леля на Алексей Петров
Снимка: bTV

Близките още помнят двете неуспешни покушения. За едното във вторник Алексей Петров е давал курбан.

Маргарита, вуйна на Алексей Петров
Снимка: bTV„Преди онова неразкрито, и сега ли да не стане. Трудно ще стане“, казва вуйчото на Алексей Петров Красимир.

Бащата на Петров умира миналата година - оттогава той посещава майка си по-често. В помашкото село край Тетевен са чували за връзки на Алексей Петров с престъпния свят.

„Всеки може да говори какво си иска. Възможно е нещо да има. Аз съм виждал положителни неща, възможно е да има и отрицателни. Заедно сме расли с него и така се стекоха нещата. Той е човек, който е помогнал на много хора с лечение. Който се отзовавал, винаги е помагал“, обяснява кметът на Градежница Митко Русинов.

Местните разказват, че Петров е финансирал съборите, помагал е за изграждането на храм и ремонта на детската градина, в която сега ходят 60 деца от района.