Ден на траур в Община Сливен след жестокото убийството на 7-годишното момиченце в село Сотиря.

Стотици се събраха на бдение пред сградата на общината в памет на детето. Те скандираха "Аз съм Криси, аз съм Криси!" и изразиха подкрепата си към скръбта на семейството. Оставиха цветя, играчки и любимите лакомства на момиченцето и запалиха свещи.

Снимка: btvnovinite.bg

Хората поискаха най-строгото наказание за извършителя на бруталното убийство. 

Близките на 7-годишното момиченце заявиха, че ще търсят отговорност и от спешния медицински екип, който се е опитал да спаси детето.

Вътрешна проверка в центъра за спешна медицинска помощ в Сливен трябва да покаже дали реанимационният екип е действал адекватно и навреме. Според семейството лекарят не е направил необходимото, за да спаси детето. Твърдят, че дори било оставено само.

Лекарят тепърва ще обяснява действията си, но ако се докаже, че детето е оставено само, това е прецедент, твърдят от ръководството на спешния център.

Резултатите от вътрешната проверка ще бъдат готови до сряда. От ръководството на болницата казаха, че лекарят, който е бил при детето, е с дълъг стаж и няма други нарушения.  

Междувременно прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение за обвиняемия Мартин Трифонов. На изнесено заседание в болницата, където 21-годишният мъж е настанен, съдът определи той да остане под стража.

„Експертизата доказва, че тези травми, които са установени, са причинени от твърд предмет, а самият извършител е направил самопризнания и е обяснил, че е използвал не само юмруци, но е използвал и камък”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Според версията на Мартин Трифонов той е извършил престъплението под въздействието на алкохол.