Хванаха пиян служител на реда във Велико Търново. Мъжът е задържан с 2,45 промила алкохол, след като е самокатастрофирал около 22 часа снощи.

Инцидентът е станал близо до бензиностанция, където шофьорът се е блъснал в билборд. Водачът на превозното средство е служител на ОДМВР във Велико Търново.

Не е пострадал при удара. 

"Ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново остро осъжда подобно поведение. Служителят е задържан за срок до 24 часа. Ще бъде отстранен от длъжност. Започнато е дисциплинарно производство. Подобни случаи няма да бъдат толерирани независимо дали засягат униформени или цивилни служители", посочват от ОД на МВР в града.

В рамките на изминалия ден са установени общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 22 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 водачи, трима са отказали тестване.

Проверени са 11 054 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 13 601 водачи и пътници. Съставени са 2959 фиша и 633 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

Няма загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.