Комисар Николай Вълчев е пожарникар на годината. Той беше награден от вътрешния министър Христо Терзийски. Отличеният комисар е шеф на огнеборците в Хасково, а признанието е за работата му при потушаване на огнищата в областта, които бушуваха над сто дни през лятото.

Отличени бяха и огнеборците от Плевен, Бургас, също така и много доброволци. Награда получи и столичен пожарникар, взел отпуск, за да помага на лекарите в COVID отделение.

Снимка: btvnovinite.bg

Инспектор Мартин Иванов е огнеборец от 7 г. Работи в Седма района служба на столичната пожарна. Преди месеци е приключил и специализация в Хонконг за гасене на пожари във високи сгради. Отличието му днес е не само заради професионализма му, а за нещо над отвъд него – човещината. 

През декември инспекторът се отзовава на призива на медиците и влиза като доброволец в COVID клиника. Дава дневни и нощни дежурства в продължение на месец. Месец, за който взима платен отпуск от пожарната. Прекарва в COVID клиниката над 100 часа.

Снимка: btvnovinite.bg

Планирал да остане още месец, но натискът върху болниците отслабнал след въвеждане на противоепидемичните мерки. Днес е щастлив с отличието.