Мъжете, пребили две момчета в блок на Медицинския университет, не били студенти. Това обяви пред bT V проф. Д-р Алексей Алексеев от ВУЗ-а.

Двама студенти бяха пребити, а четирима са в ареста след сбиване в Студентски град в София в понеделник вечерта. Около полунощ четирима души нахлули в общежитие на Медицинския университет и пребиват тримата студенти. Нападателите са преминали без проблем през охраната на блок 40 и са се качили до четвъртия етаж, където е била стая 404, която е на пострадалите студенти.

Нападателите са арестувани от служители на Седмо РПУ. Двама от тях са с регистрации за притежание на наркотици, а един от пребитите - за хулиганство, твърдят от полицията.

Според проф. Алексеев пребитите момчета са от УНСС, а биячите не са студенти. Той обясни, че със заповед на ректора в блока са настаняват студенти от други учебни заведения, ако има свободни стаи.

Алексеев разказа, че в понеделник около 18,30 часа от прозорец на блока някой започнал да хвърля бутилки, за да разсее охранителя. Той отишъл да провери какво става, а през това време нападателите се промъкнали в общежитието.

В блоковете на Медицинския университет обаче няма камери, уточни Никола Филчев, който е директор на Студентски столове и общежития”. В 22 ч всички блокове на медиците се затварят, обясни той.