Партньорите във властта избраха да обявят в един ден кандидатите си, които ще се изправят един срещу друг в града под тепетата.

От ГЕРБ в надпреварата влиза досегашният районен кмет на „Тракия“ Костадин Димитров.
ПП-ДБ издигат бившия директор на математическата гимназия в града проф. д-р Ивайло Старибратов.

„Възраждане“ залагат на Ангел Георгиев, БСП - на арх. Костадин Палазов, а от партията на Слави Трифонов ИТН - на Станислав Балабанов.

„Трябва да спечелим доверието на пловдивчани. Бъдете сигурни, че ще си подредим града, ще го изчистим, а относно конкретната програма, скоро ще се запознаете. С моя отбор вче изготвяме програмата и мисля, че тя ще е впечатляваща“, каза Костадин Димитров. 

Лидерът на ГЕРБ призова за позитивна кампания.

„Пловдив е интелигентен град, хора, които могат да мислят с главата си. Три години се нагледаха, могат да направят разликата ,виждам направеното и на какво могат да разчитат“, посочи Борисов.

На церемония в епископската базилика ПП-ДБ издигнаха проф. д-р Ивайло Старибратов за кандидат-градоначалник.

„Пловдив е град в най-истинския смисъл на дума. Истинско средище на градската култура за българина в най-новата ни история“, каза Никола Минчев от ПП-ДБ.

„Аз имам един-единствен приоритет и това е да направим живота на пловдивчани по-добър и този живот да бъде по-лек и по-смислен“, каза проф. Старибратов.

А по-рано листата за райони кметове и общински съветници регистрира кандидатът за кмет от ИТН Станислав Балабанов.

„Пловдив не е за продан, моят роден и не трябва да става заложник на интереси, политически и задкулисни, оформяйки тази порочна сглобка, която управлява последните три месеца“, заяви Балабанов.

Остават още два дни до регистрирането на кандидатските листи в общинските избирателни комисии.