Водещата на потребителската рубрика „Чети етикета” в сутрешния блок на bTV Биляна Гавазова поема още едно предизвикателство – в делничните дни тя и Денислав Борисов, който води новините в „Тази сутрин”,  ще се редуват като водещи на сутрешните и обедни новинарски емисии на най-голямата телевизия в България.

„Практиката на bTV е водещите на новини да бъдат журналисти с доказан опит и изявени репортерски качества. Професионалисти, които стоят в основата на активната телевизионна журналистика и знаят добре, че студиото е само връзка между това, което правят репортерите на живо, на терен. Като част от школата на bTV, Биляна Гавазова е именно такъв журналист”, коментира директорът на „Новини, актуални предавания и спорт” Венелин Петков.

Освен че ще води bTV Новините, Биляна Гавазова ще продължава да информира зрителите на bTV за качеството на продуктите и услугите от ежедневието. И занапред всеки понеделник и петък в рубриката „Чети етикета” на „Тази сутрин” тя ще разкрива практиките, които са в ущърб на потребителя, ще търси полезни съвети от водещи експерти и ще разследва потребителски проблеми по сигнали на зрителите.

Професионалният път на Биляна Гавазова започва като репортер в Дарик радио – Шумен, където по-късно става главен редактор. Продължава кариерата си в Дарик радио – София, а в последствие – в телевизия „Про БГ”.

Като част от екипа bTV Новините работи активно върху потребителски и социални теми. През 2014 г. в двойка с Антон Хекимян става водеща на „Тази сутрин” по bTV, а от юни 2016 г. се завръща в ефир след майчинство като водеща на рубриката „Чети етикета” в рамките на сутрешния блок.

През януари в нюзрума на bTV настъпва още една промяна – международният редактор и водещ на bTV Новините Ирина Костадинова вече няма да бъде част от екипа на медията. bTV Media Group благодари на Ирина за дългогодишния ѝ професионален принос към развитието на медията и ѝ желае успех в бъдещите начинания.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!