Народният театър пусна в продажба билетите за представленията на 16, 17 и 18 февруари с участието на световноизвестния актьор Джон Малкович.

Цените им са между 50 и 400 лева и вече предизвикаха вълна от коментари, и събраха опашки пред касите на Народния театър. В страницата на онлайн разпространителя за минути се изчерпаха по-евтините категории, а сайтът на Народния театър блокира за известно време.

В социалните мрежи се появи възмущение, че билетите за “Самотата на памуковите полета” в съседна Гърция са по-евтини от тези в Народния театър.

В Център „Онасис“ в Атина билетите са в диапазона от 7 до 55 евро. Причината - фондация „Онасис“ дотира цените на билетите, за да бъдат по-достъпни за публиката.

„Канещата страна поема всички разходи свързани с транспортиране на декорите и екипа, настаняването, техническото обезпечаване на конкретното гостуване и авторските права. Тежестта на целия разход по гостуването на спектакъла бе разпределен на базата на броя места на голямата зала, а те не са чак толкова много“, заявиха от Народния театър.

От театъра подчертават, че ще се опитат да намерят спонсори. Цената на билетите обсъждаха и чакащите на опашката хора.