„Ние не сме част от мнозинството в този парламент и е нормално да изразяваме своето несъгласие с дневния ред, който се предлага от настоящото парламентарно мнозинство.  Това, че парламентарното мнозинство вчера не се договорило не е наш проблем. Очевидно вече са се договорили, защото са отпаднали две точки от дневния ред – едната за Росенец. Кой клекна за Росенец? Искате да приемаме закони на килограм, които обслужват предизборните ви интереси“, заяви от парламентарната трибуна Тома Биков от ГЕРБ по повод бламирането на вчерашното заседание на Народното събрание.

Според Биков в момента се извършава „преврат чрез Изборния кодекс и закриването на Специализираната прокуратура и съд“.

„Опитвате се да си увеличите процентите, като прехвърлите ЦИК към президента Радев, който е кандидат-президент. Никого няма да заблудите, всички ви виждат“, заяви депутатът от ГЕРБ.

По неговите думи Специализираният съд и прокуратура са били създадени по препоръки в докладите от ЕС и след тяхното учредяване е отпаднал мониторинга за съдебната система у нас. Специализираният съд гледа много важни дела срещу олигарси, а „кой има интерес да бъдат спрени? Да не би да връщате услуга на някого, колеги?“, попита Биков.