Британската медия Би Би Си излъчи пореден филм с дестинация България. Този път погледът е насочен към Слънчев бряг, като ново любимо място на младите британци с основна цел – парти без правила, евтин алкохол и претъпкани барове.

Филмът, озаглавен „Пиячка, бар турове и България” (Booze, Bar Crawls And Bulgaria), е на Стейси Дули, която пътува до летния български курорт.

Според описанието на сайта на Би Би Си съдържанието показва какво всъщност мислят младите българи, работещи в Слънчев бряг, за британската култура на пиене и разкрива някои от най-опустошителните последици, след като нещата отидат твърде далеч.

Репортерът разследва лесния достъп на британски туристи до нелегална дрога и пита какво правят по този въпрос властите. В една от най-бедните страни в Европа, Стейси Дули посещава частта от Слънчев бряг, която голяма част от туристите не могат да видят, и прекарва време с представители на ромската общност, обвинявана за високата престъпност в курорта.

След като бе излъчен филмът, се появиха и коментари в британската преса. „Дейли Мейл” заключва, че калориите на Слънчев бряг се набавят най-вече чрез алкохол, тъй като „легионите” британски туристи просто нямат време да се хранят.

Изданието определя документалната лента като средство за отваряне на очите. Според коментара репортерът не е съдник на видяното, картината сама представя плашещи факти.