Дара, Златимир Йочев, Илияна Раева и Христина Бобокова са сред българските модни икони тази година. За 14-а поредна година на изискана церемония бяха връчени Годишните награди на Академията за мода.

„Следвам себе си, защото не се поддавам на различни трендове, за да бъда модерна. Винаги съм следвала това, което на мен най-много ми харесва“, споделя певицата и треньор в „Гласът на България“ Дарина Йотова – Дара.

„Аз лично вярвам, че съдържанието е по-хубаво, когато идва в подобаваща опаковка. С поведението си трябва да излъчваме уважение към хората, които ни гледат“, признава и водещият на предаването „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

„Модата не е просто някакъв каприз. Външността не е просто някаква прищявка, а е комуникация, култура и неотделим фактор от професионалния успех“, каза от своя страна проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, успех и стил.

На ревю по време на церемонията свои модели представиха и студенти на проф. Стойков, както и носители на отличия на Академията.