Българският футболен съюз спря правата на Борислав Колев, който беше арестуван за аферата "Хемус" и обвинен за пране на пари.

Според разследването той е крайният получател на 60-те милиона лева, авансово отпуснати за строежа на лот 5 на автомагистралата. 

В съобщение на Българския футболен съюз се посочва, че вчера съдийската комисия е взела решение да спре правата на Борислав Колев, който е международен съдия по футзал и брат му, който е международен асистент съдия, до приключване на процесуално- следствените действия. На името на арестувания Борислав Колев са регистрирани две фирми.

Едната е на улица „Пъстър свят“, където двамата с брат му живеят. Според съседите двамата не водели охолен живот, поне до скоро.

На адреса на другата фирма, собственост на Борислав Колев, в квартал „Гео Милев“, не бяха чували за нея. Според регистрите преди три години една от фирмите на Борислав Колев преминава в ръцете на 26-годишния Альоша Цветанов от монтанското село Медковец. Майка му отрича да е собственик на фирма.

Утре съдът ще разгледа мярката за неотклонение на Борислав Колев.