На пътен възел Стара Загора на магистрала "Тракия" алтернативен обходен маршрут засега не се налага, защото очакванията за засилен трафик не се оправдаха.

От пътен възел „Стара Загора“ тези, които пътуват в посока от морето към София и тези, които се движат в обратната посока, могат да избират. Ако тръгнат на юг – тогава техният обход ще мине през Димитровград и АМ „Марица“. Ако тръгнат на север – обходният маршрут за тях е през селата по стария път от Бургас до София.

На разпети петък Галин Марков попада в капана на задръстването край Стара Загора. Пътува от столицата към морето:

„Час и 15-20 минути, може би. Заради едни бабуни в едно село, бавно става“, каза Галин.

На връщане той не знае по кой обходен маршрут ще поеме. За него този през Димитровград не е алтернатива:

„Мой приятел преди две седмици идваше, пътуваше към Бургас, каза, че е същата работа, даже и по-зле е било“.

Почти двойно по-дълъг, сравнено с този през Ракитница, е обходът през Димитровград. Това е и една от причините Богдан Деянов все пак да рискува и да тръгне да заобикаля участъка в ремонт на Тракия през селата - по стария път за София.


Ремонтът на "Тракия" край Стара Загора се очаква да приключи в края на юни.

Очакванията на АПИ и на КАТ за засилен трафик по „Тракия“ в посока София, не се оправдаха  Около 17:30 ч. наша проверка показа, че движението бе по-интензивно в посока към морето.

В района на ремонтиращия се железопътен надлез край Оризово движението по магистралата не създаваше условия за тапи и задръствания.