Днес през целия ден продължи издирването на изчезналото в морето край Китен 15-годишно момиче. 10-годишната му сестра беше спасена от случайно озовал се в района турист. 

Водолази и полицаи претърсваха района и по море, и по суша. Лошите метеорологични условия – бурно море и силни течения, оставиха усилията им без резултат, до момента.     
 
От началото на седмицата мястото на инцидента на плаж „Атлиман“ е без спасители. Поставена е табела, посочваща неохраняемата зона.  

Алекс Савов е студент от НСА, докато се разхожда с приятелката си по брега, става свидетел на трагичния инцидент: „Видях една жена, която ми направи впечатление, че с дрехите влиза във водата. След което чувам зад мен как майка моли за помощ“.
 
Без да губи време Алекс скача във водата. Зад шамандурата вижда второ дете да се бори с вълните. „Понеже съм бил спасител и мен са ме учили, че първо тези, които са по-близо се изкарват и тези, които са в безсъзнание, понеже те имат по-малко време“, обясни мъжът.    
 
На помощ се притичват и спасители от близкия пост. Цветин Георгиев е сред тях. Обясни, че са тръгнали по най-бързия начин: „Просто бях по-навлечен, дадох сигнал на колегите да могат да отреагират. Като стигнах до него, го поех аз това дете, аз се заех с проверка на пулс, дишане“.

В този момент става ясно, че има още едно дете във водата. Инцидентът се случва между два поста - единият от които от началото на седмицата е без спасители.

„На него няма флаг, има и табели, че тази зона е неохраняема част на плажа. Получава се, че най-опасната зона е неохраняема. Реално погледнато, по наше усмотрение, работим повече постове, отколкото е нужно за тази част на сезона“, уточни спасителят Цветко Гогов.
 
Мая Стоицева става очевидец на случващото се: „Имаше много хора във водата. Жълт беше флагът. След инцидента го смениха с червен. Докога ще позволяваме това да се случва? Да нямаме достатъчно спасители? Да не дойде Бърза помощ?"

Според очевидци линейката се забавила и дошла чак от Созопол. Сутринта акцията по издирването на изчезналото дете беше подновена.

„Разположени са служители на МВР по скалите, в горската част – джетове, спасители са организирани“, коментира ст. инспектор Петър Димитров от РУ-Приморско.
 
Спасеното момиченце е с пневмония в бургаската болница.
 
От Министерството на туризма обясниха за bTV следното: „Концесионните договори задължават концесионерите да подсигуряват водно-спасителната дейност по време на летен сезон, като броят на постовете и спасителите е различен в различните периоди от него. Според заложените в действащите норми изисквания, важащи за настоящата част от сезона, са спазени правилата за броя на спасителите и постовете“. 

Според Наредбата за водно спасяване, пълен брой спасители на плажовете под наем или на концесия е задължителен само през юли и август.