В нито един от зимните ни курорти и малките населени места около тях не са установени нарушения по време на студентския празник – 8 декември, съобщиха от Министерството на туризма.

Проверявани са както големите 4- и 5-звездни хотели, така и къщи за гости и малки семейни хотели в Банско, Разлог, с. Баня, Добринище, Пампорово, Чепеларе и Боровец.

Не са открити нарушители и на изискването за тържества от частен характер с присъствие на не повече от 15 души.

Съгласно заповедта на здравния министър от 25 ноември до 21 декември, включително, се преустановиха посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на Закона за туризма, самостоятелни или прилежащи към местата за настаняване.

„Въпреки неблагоприятните икономически условия, секторът не се поколеба да се откаже от лесни печалби за сметка на здравето на хората. Вярвам, че именно с такава солидарност към обществото ще успеем да ограничим разпространението на пандемията и ще можем да посрещнем идващите празници“, каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Всички студенти, които са попаднали в проверките на контролните органи, са обяснили, че са наясно с указанията и правилата, при които могат да празнуват, и ги спазват.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!