Без напрежение премина 32-ят ден на антиправителствен протест в столицата. Остават блокирани трите големи кръстовища в София. Яйца и домати полетяха към сградата на Министерския съвет в снощната вечер на недоволство срещу кабинета и главния прокурор.

Снимка: Глория Николова
Междувременно майките на деца с увреждания от инициативата “Системата ни убива” обявиха, че са готови на крайни действия, ако палатковия им лагер на Софийския университет бъде премахнат.

По-късно вечерта протестът продължи с шествие по жълтите павета и достигна до “Орлов мост”. Там протестиращите с факли изписаха "Оставка".

След това със факелно шествие се насочиха към хотел “Плиска”, като блокираха бул. “Цариградско шосе”.

Снимка: Глория Николова
По пътя протестиращите затвориха движението по локалните платна. Колона от автомобили се образува в посока към център. Протестиращите стигнаха малко след хотел “Плиска”, след което се върнаха обратно в палатковия лагер на “Орлов мост”.

Снимка: Глория Николова
И днес палатковият лагер на “Орлов мост” остава. Протестиращите обясниха, че снощи не е имало полиция, която да ги охранява, като се е наложило да се обадят на 112, за да повикат органите на реда.

Снимка: Глория Николова
Те са категорични, че ще пропускат линейки и пожарни коли.