Най-ревностните пазители на българщината често са тези, които живеят далеч от България - с носталгия живеят безрабските българи в Украйна, така е израснала и Лилия Семкова. Певицата огласи с красиви фолклорни песни един от предишните сезони на "Фермата", а по повод 3 март тя реши да изпее "Богдан Калинка думаше". Бесарабските българи я наричат химн заради всяка болезнена строфа в нея. Ето какво сподели Лилия Семкова пред Рая Пеева в предаването "Преди обед" по bTV.

"Честит празник на всички! Много съм развълнувана от сутринта. Това е един много важен ден за всички българи, независимо къде се намираме. Българите по цял свят днес трябва да са горди, че са българия - да отпразнуват и да отбележат тази дата", каза Лилия Семкова.

"Тази песен я знам от мъничка, тя е може би първата в моя репертоар", каза Семкова за песента "Богдан Калинка думаше".

"Песента е един своеобразен химн на бесарабските българи. Тази песен е създадена от една жена от моето родно село. Гордея се наистина много с тази песен", каза певицата, която снима видеото към песента преди две седмици. 

"Не усещах студ, а само приятно вълнение и гордост, че в момента снимам на това свято място и пея тази любима и уникална песен", спомня си тя снимките на видеоклипа.

"Имам огромна мечта да издам албум с български песни от моя край и с моите авторски песни, които в момента имам", споделя певицата.

"По време на пандемията ме спасяваше единствено музиката и моето семейство", допълва тя.

"Фермата" ми донесе много интересни моменти и тази известност, която имам в момента. Хората ми се радвам, познават ме", каза Семкова.

Записвайте се за "Фермата", това е уникално преживяване - няма да съжалявате никога, остава за цял живот", каза тя.

Вижте какво още сподели Лилия Семкова във видеото в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!