Христо Димитров – това е името на служителя на столична бензиностанция, който за една нощ се превърна в герой, когото мнозина потребители на социалната мрежа „Фейсбук” хвалят. Поводът – реакцията му спрямо младеж, спрял да зареди, но… със запалена цигара.

Действието се развива преди месец в полунощ. На забележката на Христо младежът да си загаси цигарата, той не реагира.

„Втори път му казах да угаси цигарата, защото може да се взривим. Реакцията беше: „Не си ти тоя, който ще ми кажеш какво да правя”. И прецених, че всъщност  няма какво повече да си кажем с него. Всичко стана за десетина секунди”, разказва Христо.

За щастие до саморазправа не се стига.

„По-скоро ме стъписа непукизмът и нежеланието да възприеме, че нещо нередно се случва и при това се държи демонстративно, все едно си е вкъщи или в бара. Това малко ме шокира (…) Опита се да ми обясни как трябва да влизам и да започвам да им чистя колата. Как фланелката му струвала повече от месечния ми доход. Беше доста агресивен, но по-скоро само на думи”, разказва Христо.

След инцидента на бензиностанцията е извикана и полиция.

Христо получава немалко поздравления за реакцията си. За награда от работодателя си получава телевизор. 

Въпреки конфликта иска отново да чуе за младежа с цигарата – „че е станал преподавател, пожарникар или шампион по шах, боксьор, че е спечелил два златни медала или не знам, че е направил е нещо хубаво, а не просто да бъде част от едно смешно клипче”.

Превантивният ефект на клипа също бил сигурен. 

 „Ще има няколко човека по-малко, които ще пушат на бензиностанция”, убеден е Христо.