Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) заявиха, че организираният на 27 януари протест пред Министерския съвет е строго браншови и обявиха, че няма да позволят той да бъде яхнат от политически фигури, каквито опити вече се забелязват.

„Организираният от нас протест е икономически, строго браншови и не желаем политически фигури да присъстват на него. Браншовите асоциации представляват икономическите интереси на своите членове. При подаване на заявление за членство, ние не ги питаме на коя партия са привърженици. Може да поддържат една или друга партия, но за нас това няма никакво значение“, заявяват от БАЗ и СЗБ в официална позиция, изпратена до медиите.

„Благодарни сме на всички, които изразиха подкрепа към нашия сектор и нашите служители. Ние обаче няма да позволим да станем част от предизборната кампания. Имаме свои искания и цели, за които се борим. Нямаме политически обвързаности и държим това да остане така“, посочват още от бранша.

„Поради опасенията ни, че присъствието на политически фигури на нашия протест може да се разтълкува като предизборна агитация, ви молим най-учтиво да се въздържите от участие в него. Както вие лично, така и ваши крайни привърженици, които не са част от нашия бранш“, допълват от БАЗ и СЗБ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!