Над 50 хил. лв. е открадната сума от банковия клон в Дупница. Извършителят е 40-годишен бивш служител на реда, твърдят запознати със случая. От полицията все още не са потвърдили самоличността му.

Ако вината му бъде доказана, той ще лежи в затвор между 5 и 15 г., съдът може да отнеме и до ½ от имуществото му.  По думите на жители на града той е син на бивш общински съветник.

Мъжът е действал сам и вероятно със законнопритежавано оръжие. В дома му са открити разрешителни за 2 пушки и един пистолет, който все още не е намерен.

„Деянието е с изключително висока степен на обществена опасност, то се отличава с една дързост, извършено е в 14 ч., в централната градска част на Дупница“, обясни Камелия Стефанова от Районна прокуратура-Дупница.

След като бил задържан, предполагаемият извършител сам показал на разследващите къде е скрил парите - в краен квартал на Дупница, увити в тениска и скрити в храсти.

Мотивите за обира остават неясни. Прокуратурата също запази мълчание за самоличността на задържания. Съседи на мъжа потвърдиха, че той е бивш униформен и син на дългогодишен общински съветник в Дупница. Допълниха, че вчера са станали свидетели на обиска в къщата на арестувания.

Хората, които го познават, споделиха, че са шокирани и не могат да повярват, че той е способен на такова престъпление.  

Мъжът ще остане в ареста 72 ч., предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане. Днес обраният банков клон остана затворен за клиенти.