Бандити отмъкнаха 12 000 лв. и лекарства от столична аптека. Инцидентът е станал в нощта срещу петък на ул. „Опълченска”, при 7-а поликлиника.

За кражбата алармирала фармацевтката, която сутринта отишла на работа. Жената видяла, че металната решетка на един от прозорците е срязана, а дограмата - разбита.

По първоначални данни липсват неустановен брой лекарства и метална касетка с около 12 000 лева в нея. Обирджиите прикрили следите си като залели пода с белина.
От Националана аптечна камара подозират, че през последните две години у нас действат специализирани групи за кражби на лекарства. Причината е, че контролът върху медикаментите е изключително слаб.

„Ако по-рано някой е целял да открадне парите, сега целта са самите лекарства. Предполагам, че става въпрос за криминални канали, през които се реализират тези лекарства”, коментира председателят на камарата Антон Вълев.

По данни на организацията лекарствата, предлагани в дадена аптека, могат да се реализират на пазарна цена от близо половин милион лева. Точно такива добре заредени аптеки са на прицела на бандитите, а предпочитаните от тях лекарства са скъпите и бързооборотните, като антибиотиците например.