Активно се работи по разширяването на газопреносната инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница, но въведените противоепидемични мерки ще доведат до забавяне спрямо първоначалния срок до края на следващия месец тръбата да стане готова. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който инспектира от въздуха и на земята прогреса по трасето в Северозападна България.

По думите му вече „десетки километри“ от газопровода са заварени и заровени под земята, като целта е за засаждането на есенниците навсякъде земеделците да разполагат с имотите си.

„По 14 дни стоят без да работят бригадите (от чужбина) под карантина, сметнете това какво забавяне е. За мен е важно, че се работи изключително активно. Това са работни заплати, това са данъци, които се плащат“, посочи Борисов.

По време на облитането той коментира: „След Великден ще отидем и на гръцката граница за другия интерконектор“.

При строителството на газопровода са открити над 45 археологически паметника, като един от тях е римски виадукт, който ще бъде запазен на мястото си като туристическа забележителност. За целта даже е направена корекция на трасето.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!