Съболезнователни телеграми изпратиха българските политически лидери заради авиокатастрофата в Москва на 5 май, при която загинаха 41 души.

„Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище „Шереметиево”, г-н министър-председател. Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите и да пожелая скорошно оздравяване на ранените в тази тежка катастрофа”, пише премиерът на България Бойко Борисов в съболезнователния адрес.

Най-искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелание за бързо възстановяване на ранените отправи и президентът Румен Радев към руския си колега Владимир Путин.

В този тежък момент мислите на българите са с приятелския руски народ, се подчертава в писмото на българския държавен глава. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също изрази искрени съболезнования по повод самолетната катастрофа на летище „Шереметиево”.

Тя изпрати съболезнователни писма до председателя на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко и до председателя на Държавната Дума на Федералното събрание Вячеслав Володин. „Скърбим за жертвите на злощастния полет. Вярваме, че ще бъдат положени всички необходими грижи, за да не са сами в тези мигове на изпитания близките на загиналите и да превъзмогнат болката от невъзвратимата загуба”, написа в писмата по повод трагичния инцидент Караянчева.