Българите се страхуват как ще изкарат зимата. Това е обобщен извод от изследване на „Галъп интернешънъл болкан“, което те са провели и финансирали със собствени средства в периода от 31 август до 8 септември сред 1000 пълнолетни българи.

Газовата криза плаши малко над 78% от българите. А 11,3% не се притесняват ще има или не достатъчно синьо гориво за домакинствата и бизнеса.
Близо 90% от анкетираните са притеснени от прекомерно увеличение на цените. За други 5,7% това не би било проблем. 4,6% процента не могат да преценят.

Такива са изводите от изследване на "Галъп интернешънъл болкан", проведено и финансирано от агенцията между 31 август и 8 септември тази година сред 1000 пълнолетни българи.

Национално представително проучване на агенция „Тренд“. То е по поръчка и с финансиране на вестник „24 часа“ и е направено сред 1007 пълнолетни граждани между 15 и 22 август по метода пряко полустандартизирано интервю лице в лице.

Относно работата на новите депутати и министри най-много българи – 77% се надяват те да осигурят поносими цени на газа, тока и горивата. За 75% от сънародниците ни приоритет са мерките срещу обедняването на хората. А на трето място са борба с корупцията, реформа на съдебната система и присъди за престъпилите закона.

Това са резултати от последното национално представително проучване на агенция Тренд. То е по поръчка и със средства на вестник 24 часа, направено сред 1007 пълнолетни граждани между 15 и 22 август, по метода пряко полустандартизирано интервю лице в лице.