България започва модернизация на сухопътните си бойни машини. Това стана ясно по време на визита на премиера Бойко Борисов и вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев във военния завод „Терем – Хан Крум“ – Търговище.

Предстои в началото на месец май на заседание на Министерския съвет да бъде взето решение за осигуряване на  1,25 млрд. лв. за модернизацията на около 100 бронетранспортьора и 80 танка на сухопътните войски на българката армия.

„Ето ви една машина, която е модернизирана изцяло тука, които иначе струва огромни пари.Така с милиард, милиард и двеста милиона, мисля че можем да направим 96 такива, които вършат огромна работа и за границата и за армията. Десетилетия назад сме имали огромни количества подобна техника, всичко е нарязано на скрап, вместо да се модернизира, да се продаде защото тогава пък влизат чисти пари в министерство на отбраната”, коментира премиерът. 

„Нашата амбиция е този проект за бронираните машини да бъде реализиран в български заводи, не случайно това посещение е тук”, каза военният министър Красимир Каракачанов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!