България посрещна 2022 г. без тържества и заря на някои места, но с пищни илюминации на други. Светлинно шоу и концерти заместиха традиционната новогодишна заря в много градове. Не липсваха и инциденти.

София посрещна подобаващо новата 2022 г., макар и без заря. Панорамната гледка и чистият въздух привлякоха софиянци в полунощ на Витоша.

Други предпочетоха домашния уют на семейството.

На площада в столицата нямаше концерт и заря, но имаше светлинно шоу, макар и не в полунощ. Зад идеята фасадата на БНБ да се озари в цветове и светлини стои певецът Дони. Така с много усмивки и настроение София изпрати старата година и даде старт на 2022 г.

Празненствата в центъра на столицата не мина и без инциденти. Полицията задържа 53-годишен мъж с бойна граната, който заплашвал хората, че ще се взриви на площад „Батенберг“. Крещял на хората да не се ваксинират и да не носят маски, а по-късно е намерен и автомобилът, с който се е придвижвал.

По информация на bTV в него са открити два пистолета и черна тактическа жилетка. Задържаният твърдял, че са реплики.

В страната

България посрещна 2022 г. с надежда. По традиция във Варна пищна заря освети небето.

В Благоевград хората на площада си пожелаха да бъдат по-здрави.

И в Ямбол имаше красива и богата заря.

Пловдив беше сред градовете посрещнали Новата година без заря, но с много настроение и надежда. На площада се забавляваха много пловдивчани и гости на града.

 

В Бургас стотици танцуваха край градската елха. За втора поредна година нямаше нито голям концерт, нито заря, но илюминации и фойерверки озариха небето.

Русе не се отказа от традиционната заря и посрещна Новата година с фойерверки и хора. За доброто настроение се погрижиха специалните гости от Б.Т.Р.

Във Велико Търново със светлинно шоу вместо със заря беше посрещната новата година. Изви се и голямо новогодишно хоро пред елхата, а неконтролираната квартална заря се оказа още по-бляскава и шумна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!