Недоволство от пореден строеж на метри от морето. Зрители на bTV сигнализираха за багери в курорта Лозенец до Царево.

Строителство кипи буквално на брега. Разрешението за строеж на сградата е издадено преди дни, показват документи, с които bTV разполага. 

На не повече от десетина метра до неотдавна девственото плажче "Мечата дупка" се издига поредната вилна сграда.

Техническият ръководител на обекта отказа интервю. Уточни единствено, че постройката няма да е по-висока от вече издигнатите край нея.
 

Според Сдружение "Да запазим Корал" има няколко нарушения. 

"Би трябвало община Царево да няма право да издаде подобно разрешение, защото няма действащ Общ устройствен план. Вероятно те разчитат на една отменена вече наредба на бившата министърка на МОСВ, в която със стар ПУП може да се издаде строително разрешение, но тази наредба е отменена", каза Атанас Русев – Сдружение "Да запазим Корал".

И още - строежът попада в зона А на Черноморското крайбрежие, а допустимите от закона параметри са надвишени, твърдят от сдружението.

"На този строеж плътността на застрояване е 41 % и интензивността на застрояване е 0,74 - почти два пъти е надвишена тази норма", обясни Русев.
 
От община Царево отказаха да отговорят на въпросите ни издали ли са разрешение за строеж в нарушение с мотива, че нямаме запазен ден и час за среща с кмета.