Преговорите за нов кабинет наближават решителната фаза. Следващият вторник започват експертните срещи за изработване на програма за бъдещо управление. Имена за министри не са обсъждани, категорични са от „Продължаваме промяната“.

На масата на преговорите трябва да седнат „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

По-рано през деня стана ясно, че ДСБ са дали мандат на Атанас Атанасов да участва в разговорите за нов кабинет.

Разговорите започват от 23 ноември. В експертните групи от четирите политически формации ще участват по трима души.

Групите са 18, а темите от енергетика, икономика, транспорт, правосъдие през финанси и международни отношения. Всеки ден ще има по четири срещи. След като се определят приоритетите на бъдещето управление, ще чуем и окончателните имена на министри.

От „Продължаваме промяната“ казаха, че имена не са обсъждани, въпреки че вече излизат такива в публичното пространство. Например вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че с него не са водени разговори да остане в бъдещо правителство .

Разговорите за бъдещо управление ще продължат до следващата събота, казаха от „Продължаваме промяната“. Първо ще има съгласие по приоритети, после ще се обсъждат имена на министри. Номинации не са постъпвали от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

От „Продължаваме промяната“ определиха като спекулации появата в медии на имена от проектокабинет. „Не се връзвайте на никакви новини, тези имена са фалшиви, това са опорки“, каза Кирил Петков.

По-рано днес лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова се срещна отново със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, стана ясно от пост във „Фейсбук“ страницата ѝ.

„С Кирил Петков обсъдихме следващите стъпки в преговорите за съставяне на правителство. Вярвам, че ще положим усилия да има редовно правителство и работещ парламент“, написа тя.: Кристиан Вигенин каза пред БТВ, че не е проблем преговорите да се водят от Нинова.

От „Има такъв народ“ също заявиха намерение да се включат в преговорите, стана ясно от думи на лидера на партията пред БНР Слави Трифонов.

От „Демократична България“ подчертаха, че разговори за министри не са водени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!