За нас на първо място е да се обсъди програмата на бъдещия кабинет и след това съставът му.

Това заяви в изнесеното студио на bTV Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Той уточни, че сред техните приоритети са правосъдната реформа, бързи икономически мерки и промени в образованието и здравеопазването.

„Вижданията ни за съдебна реформа са общи с колегите от „Демократична България“. Очакваме да ни предложат да участваме в правителството. Изискванията ни са свързани с качествата на хората, за да изпълнят тази програма, защото хората са изменчива величина“, каза Бабикян.

По думите му бъдещото правителство ще функционира трудно, но ще бъде отговорно.

„При подобна плаваща конструкция на Народното събрание един министър или едно правителство трябва да са изключително внимателни спрямо обещанията си към гражданите и останалите политически сили“, допълни той.

Според Бабикян крачка в страни може да разклати стабилността на новия кабинет. Политикът е на мнение, че протестните партии няма да допуснат ръцете им да бъдат извивани, за да се прокарат определени лобистки закони.

„Трябва да има качествен дебат – с аргументи, а не с идеологеми. Обърнете внимание на първата комисия, която ще вкараме днес – тя е за насилието над демонстрантите и за подслушванията Защо я вкарваме? Защото обещахме. Ако всеки си спомня какво е обещавал, а не да раздава кебапчета – ще бъде много по-лесно“, уточни политикът от ИБГНИ.

Бабикян коментира, че подкрепата на ДПС не може да бъде ограничена, просто с тях не се водят разговори.