Автомобил със семейство закъса на прохода "Шипка" часове наред. Бедстващи хора към този момент няма.

Има подадени сигнали за три аварирали автомобила, на които вече им е оказана помощ. В една от колите е имало семейство с дете, което е било часове между преспите. Семейството е спасено и е в добро състояние.

Напълно затворени са проходът „Шипка“ и „Републиката“. Забранено е движението към Бузлуджа.

В област Стара Загора има 22 населени места, които са без електрозахранване.

Няма хора, които да се нуждаят от евакуация.

"Адски тежка беше обстановката цяла вечер, обилен снеговалеж, адски бурен вятър, създаваше доста проблеми, снегонавявания. Засега обстановката в прохода Шипка е нормална, но искаме да подсигурим абсолютно всичко, за да може хората да пътуват спокойно", каза Николай Петров, който работи в снегопочистваща фирма.

"Горе хората са евакуирани от вчера. Проходът на Републиката също е затворен, обстановката там още от нощта е много тежка. Няма закъсали камиони и бедстващи хора. На Бузлуджа има блокирани хора в хотел и хижа, но те са добре. От община Казанлък уверяват, че следобед ще освободят пътя и ще могат да се приберат", каза областният управител на Стара Загора Ива Радева.

"Адски тежка беше обстановката цяла вечер, обилен снеговалеж, бурен вятър, който създаваше доста проблеми. Засега обстановката в прохода „Шипка“ е нормална, но искаме да подсигурим абсолютно всичко, за да може хората да пътуват спокойно", добави Николай Петров.