Тежък пътен инцидент стана в района на село Новачене. Цистерна и джип се удариха челно на мокър път. Най-малко шестима са ранени, сред тях и деца. 

Около 18 ч. Спешна помощ получава сигнал за тежък сблъсък с пострадали - между мощен японски джип, в който са пътували 7 души, и цистерна.

По информация на шофьора на цистерната, джипът е криволичел по неясни засега причини по пътното платно. Вследствие на сблъсъка цистерната се преобръща, а джипът е изхвърлен от пътя.

На мястото пристигат шест екипа на Спешна помощ, които транспортират пострадалите.

Ранени са четирима възрастни и две деца. Двете момчета са в противошокова зала на „Пирогов".

Едното е на 12 години, с черепно-мозъчна травма, другото е на 14 години, в кома, също с черепно-мозъчна травма.

60-годишният шофьор на джипа е с политравма, с множество тежки наранявания. Той е в противошокова зала на "Пирогов".

Други трима възрастни са приети в болница "Св. Анна".

54-годишен мъж е с политравма. Жена на 34 години е с контузия на крак и комоцио, а 35-годишен мъж е с черепно-мозъчна и гръбначно-мозъчна травма. 

Шофьорът на джипа е д-р Григор Томов, директор на Онкологичния център във Враца, научи bTV.

Семейството му се занимава и с дърводобив. Той е превозвал работници от Люти дол към Скравена. Това по принцип го прави бус, но сега собственикът сам решил да ги извози.

“Това, което знам е, че цистерната е била с 15 тона газ и се е обърнала. Екипи на пожарната и полицията са там. Сама аз не съм допусната до мястото на инцидента, защото е окупирано от тирове”, каза кметът на Новачене Катя Петрова. 

Участъкът между Ботевград и Мездра остава затворен. На пътя все още е 15-тонната цистерна, пълна с газ, която се източва. Очаква се да пристигне кран, който да я премести. 

Снимка: btvnovinite.bg

Катастрофата затрудни силно трафика в района. Тапата започваше още преди Скравена, а чакащите се пропускаха по обходен маршрут преди Новачене.

Снимка: btvnovinite.bg

Причините за инцидента се изясняват.