На 12-и октомври (събота) по маршрута София-Кюстендил и обратно ще пътува атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция „Корона експрес”. Във влаковата композиция е включен личният вагон-салон на цар Борис III.

Ретро пътуването се организира по повод 110 години от пускането в експлоатация на жп линията Радомир-Земен-Кюстендил, уточняват от БДЖ. 

Специално прикаченият вагон на цар Борис III ще пътува за първи път тази година като атракция, а по време на движение всички желаещи ще могат да го разгледат, съпроводени от гид, който ще ги запознае с любопитни факти. 

Ретро влакът ще бъде теглен от парен локомотив. 

Атракционният влак ще потегли от Централна гара София в 08,30 ч. и ще пристигне на гара Кюстендил в 12,40 ч. На гарите Радомир, Земен и Кюстендил влакът ще престои, за да могат пътуващите и посетители да се насладят на  организираните официални тържества. 

В обратната посока композицията ще замине от гара Кюстендил в 13,50 ч. Освен това на Централна гара София, както и в Кюстендил и Радомир ще се представят изложби с фотографии и текстови материали за линията.

Цената на билета е 21.50 лв. за пътуване в една посока (с включено запазено място). 

Предварителната продажба за закупуване на онлайн билети е достъпна от днес на https://bileti.bdz.bg/. От  9 октомври билети могат да бъдат закупени и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.