Опитахме се да дадем начало на политическа алтернатива и смятам, че тя е успешна. Това каза в предаването „Лице в лице” ген. Атанас Атанасов, който е съпредседател заедно с Христо Иванов на новата коалиция „Демократична България”.

Имаме изключително силни послания свързани с няколко теми – бизнес среда, ориентация към ядрото на ЕС и НАТО, защита на свободата, заяви Христо Иванов.

„Още съм под въздействие на емоцията в залата, която беше многолюдна, шарена, шумна и на емоциите по улиците. Толкова много хора ни спираха, стискат ни палци, пожелават ни успех, явно хората виждат в нас алтернативата”, допълни Атанасов.

"Ние предложихме управленска алтернатива, екип на нашата управленска алтернатива, защото кабинетите в сянка са британска парламентарна практика в двупартиен модел. Това, което ние правим, в някакви точки се доближава, но не е и същото. Това, което искаме да направим е да дадем бой на управляващите на терена на идеите. Те имат огромна медийна машина, имат огромен ресурс, законов и не съвсем, демократичен и не съвсем”, коментира Христо Иванов.

„Хората, които показахме днес са несъмнени професионалисти, имат идеи, а нашето управление е безперспективно”, допълни той.

„Не случайно нарекохме нашето управление „Демократична България”, защото е под съмнение дали България днес е демократична. Мога да ви покажа маса случаи, в които ГЕРБ не действат като дясна сила.

Големият вътрешнополитически проблем на България е неразследваната и ненаказана корупция, развихрила се по високите етажи на властта и никой не й противодейства", каза Атанас Атанасов.

Христо Иванов заяви, че те са алтернатива на липсата на реформи.

"В нито една сфера не се правят реформи, не се предвиждат реформи. Съдебната реформа беше изоставена. Борбата с корупцията всъщност не просто е изоставена и не се случва, има бухалка, която се превръща в инструмент за натиск върху свободните медии, за заплахи над неугодни на правителството хора, имаме такава програма за национализация в икономиката, каквато от идването на комунистите на власт 40-те години не е имало.

Вижте целия разговор във видеото: