В момента се разследва само източването на 205 млн. лв. от КТБ от Цветан Василев, а никой не разследва потъването на 3,5 млрд. лв., които платихме всички ние. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. КТБ е кражбата на века, твърди Атанасов.

По думите му Бойко Борисов се е върнал на власт, след като бил свален през 2013 г., с обещанието да не разследва фалита на КТБ.

Сотир Цацаров и Борисов се занимават с това да прикриват, а не да разкриват, обяви лидерът на ДСБ. И уточни, че в момента държавата се управлява от „тримата шишковци”.

В скандала около управлението на НДК според Атанасов трябва се изясни въпросът кой и за кои фирми е оказвал натиск на Мирослав Боршош. Отново става въпрос за контрола над обществените поръчки, допълни той.

Лидерът на ДСБ коментира и напрежението в МВР. Според него новият вътрешен министър Валентин Радев и „Румяна Бъчварова в панталони”, а задкулисно отново МВР се управлява от Бойко Борисов.

Най-големият гаф на Радев е назначаването на Младен Маринов за главен секретар, смята Атанасов. Той намекна за връзки на Маринов с групировките от близкото минало. Лидерът на ДСБ твърди, че това демотивира работещит в МВР.