„Това, което малко силно ме притеснява, че след като три пъти ме каниха да участвам в правителство от ИТН, сега се случи това. Тук според мен се вижда една много дълга ръка на координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов срещу мен“.

Това заяви служебният финансов министър Асен Василев в отговор на обвиненията от страна на лидера на парламентарната група на „Има такъв народ“, че е откраднал интелектуална собственост.

"Всички дела (за които говори Тошко Йорданов) съм си ги спечелил в съда в Ню Йорк. Така че няма никакъв проблем. Случаят беше в пресата през 2013 г.", каза Василев с кулоарите на парламента.

Малко по-рано председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" обвини от трибуната в пленарна зала, че лидерът на "Демократична България" се опитва "да реди правителство" и се опитва да вкара в кабинета служебния финансов министър, срещу когото се водят дела за кражба на интелектуална собственост и който е фалирал фирма, в която е бил съдружник.

По думите на Йорданов съпредседателят на "Демократична България" се опитва да вкара лица със спорна репутация в бъдещето правителство и със своите действия ще доведе до провал на преговорите за кабинет и нови избори.