Пореден ден на остри реплики на политическата сцена.

Напрежение прехвърча по оста ГЕРБ - "Продължаваме промяната", които предизвикаха Бойко Борисов на дебат.

"По повод вашето изказване: "Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен", Ви каня официално на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас", гласи публикация на Асен Василев в официалната страница на партията във Фейсбук.

Василев допълни, че оставя на Борисов да реши къде и кога да се проведе той.

От партия ГЕРБ обаче не направиха коментар. Вместо това те заговориха за отстраняване на настоящия държавен глава Румен Радев, а отй - за край на дерибеите у нас.

С назначаването на Кирил Петков за министър, въпреки двойното му гражданство, Румен Радев е нарушил конституцията. Затова призивите за отстраняването му зачестяват, обяви Бойко Борисов.

"Той няма как да не е знаел. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев. това не е злободневна тема. Импийчмънт ще му направи и ще го свали българският народ", добави лидерът на партията.

Румен Радев не коментира, но припомни, че вчера е осъществен "акт на държавност" с отнемането на лиценза на охранителна фирма, чийто съсобственик е привлечен като обвиняем.

Името ѝ нашумя миналото лято в разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета" за отнемането на асансьорния бизнес на Илия Златанов.

"Времето на дерибеите свършва. България ще е страна на закона и силата ще се налага само от нея в името на закона", обяви президентът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!