Асен Александров, директорът на столичното 51-во училище, когото неизвестни замесиха в скандал с голи снимки, за първи път говори за преживения шок от случилото се. Той застана единствено пред камерата на bTV.

Скандалът избухна през януари, когато издания разпространиха голи снимки с твърдението, че на тях е именно Александров. Родители и учители обаче застанаха зад директора и последва вълна от демонстрации в негова защита.

Прокуратурата поръча експертиза, която определи, че фотосите са монтаж. След като тя го оневини, това направи и регионалният инспекторат по образованието.

„Снимките са фалшиви. И беше като шок. Тази вечер мислех, че ще умра…”, разказва сега директорът.

„Получих много силна болка в сърцето, никога не съм имал такава. Отидох на лекар, биха ми инжекции. Всъщност тази първата вечер ми беше все едно дали ще оживея или не”, споделя Александров.

„Просто си помислих: откъде дойде това нещо, кой човек иска да ме убие? Защото всъщност няма разлика между физическото убийство и едно такова убийство…  Не мога да си представя, че има такива зли хора, които умишлено искат да го направят и затова съм им простил, дано и Бог им прости”, казва още Александров.

„Днес, само днес, не по-малко от 100 деца са дошли да ме прегръщат. Тази положителна емоция е способна да излекува всяка болка”, споделя директорът, който засега е решил да се фокусира върху работата и да не води съдебни битки.

Вижте още във видеото:

Цялото интервю очаквайте в четвъртък сутрин в „Тази сутрин” и тук, на сайта btvnovinite.bg.