Полицията задържа в ареста варненеца Теодор Николов, отправил заплаха към премиера в социалната мрежа.

Районната прокуратура ръководи досъдебно производство за закана с убийство спрямо министър-председателя и за хулиганство. 

Прокуратурата се самосезира, след като на 26-ти март Николов публикува във „Фейсбук" снимка и клип с въздушна пушка с капси. Мъжът се заканва на Борисов”: „Ще те отстрелям безплатно”.

„Към снимката е постнат текст, който съдържа закана да бъде застрелян някой си на име Бойко или лице на име Бойко”, посочи Станислава Бакалова, говорител на районната прокуратура

Пред bTV вчера той обясни, че това не е бойно оръжие, а символично има ролята на сопа, с която управляващите да бъдат изгонени от парламента.

„Аз имам пушка с капси, сами преценете дали е подстрекателство за бунт, за саморазправа и казвам, че аз лично нищо не мога да направя с тая пушка на никой”, каза Николов и допълни, че не може действията му да се определят като физическа заплаха.

Теодор Николов е видеооператор. Макар че активно участва в протестите през последните години, отрече да е партийно обвързан. В дома му е извършено претърсване, разпитана е приятелката му, съобщи прокуратурата.

Разследването установява къде и от кого са направени клипът и снимката, публикувани преди седмица.

Това не е първата намеса на полицията след заплаха срещу премиера в социалните мрежи . През 2017 г. ГДБОП посети за разпит в дома му Владимир Коцев след негов статус. По-късно Бойко Борисов лично му се обади с извинение.