Полицията арестува архитект от община Садово в момент на получаване на подкуп.

Задържаната е жена, главен специалист в общината, поискала 500 лв. за по-бърза и по-качествено извършена административна услуга.

„Днес Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема М.Д., за това, че за времето от 14 април 2021 г. до 13 май 2021 г. в гр. Садово, обл. Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – главен специалист „Архитектура и благоустройство“ при Община Садово, е поискала и приела дар, за да извърши действия по служба – да изготви необходимите документи за осъществяване на административна процедура по изменение на подробен устройствен план (ПУП). Установено е, че на 14 април 2021 г. в гр. Садово обвиняемата М.Д. е поискала от пострадалия Л.Й. дар – парична сума, в размер на 500 лева, като му е заявила, че сумата е нужна, за да извърши по-бързо и срочно административна процедура по подадена от него молба, а именно – да изготви необходимите документи за изменение на ПУП за урегулиран поземлен имот по плана на с. Чешнигирово, общ. Садово, обл. Пловдив. На 13 май 2021 г. М.Д. е приела паричната сума от 500 лева, като в момента на получаването ѝ била задържана от полицейски служители в кабинета си в община Садово“, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание до шест години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.