Арестуваха собственик на фирма за бързи кредити в Сливен. Пред bTV мъжът заяви, че не знае защо го задържат. При спецакцията бяха претърсени и частни домове.

 

"В цяла България има акции, нормално е да има и тук. Казаха ми, че е за купуване на гласове", заяви мъжът и отхвърли твърденията, е се занимава с такава дейност.

Снимка: btvnovinite.bg

Операцията се извършва съвместно със служители на НАП и е част от операцията на МВР в цялата страна срещу контролирания вот. Данъчните ще проверяват пътя на парите и доколко те имат връзка с купуването на гласове.

От МВР съобщиха, че в един от офисите са иззети списъци с имена и голяма супа пари. Операцията е започнала е след сигнал на граждани.

Спецоперация на МВР тече и в ромската махала на Сливен. Полицейски патрули ще проверяват всички автомобили и бусове, които влизат и излизат от кв. "Надежда".

Действията на МВР в региона започнаха преди няколко дни. Във вторник полиция и жандармерия претърсиха заложни къщи, офиси за бързи кредити и частни домове в сливенското село Градец.

Бяха иззети списъци с имена и лични данни на гласоподаватели, а полицията разпита хората от тях. До момента арестувани нямаше.