Пропада част от Северната скоростна тангента край столицата. За това сигнализираха зрители на bTV.

Сигналът беше проверен от наш екип. Конструкцията е само на 3 години, а части от нея вече са напукани.

„Факт е, че те са напукани и да изглеждат в този вид е недопустимо за чисто нов обект. За 180 милиона лева не би трябвало да изглежда така. Това е недопустимо”, категоричен е Борис Бонев от „Спаси София".

Според  пътната агенция липсващите елементи са паднали още по време на строителството.

„Просто се оставя този кофраж и не се ползва. Той няма никаква функция след строителството. Абсолютно не е опасно за носещата конструкция, поради факта, че това не е елемент на носещата конструкция”, казва инж. Иван Досев от АПИ .

Снимка: bTV
Падане на части или панели според инж. Досев са малко вероятни.

„За спокойствие на гражданите може да предприемем действия по премахване на напуканите панелки”, заявява той.

Освен под, проблеми има и на самата скоростна тангента. Хората, които живеят до нея, но абсурдно нямат достъп до съоръжението. Пътища, които трябва да свържат 4 столични квартала към тангентата, все още не са изградени.

Връзката на кварталите „Бенковски", „Нови Искър" и още няколко населени места се осъществява по заобиколни маршрути, въпреки обещанията на властта, че това ще се промени.

Така, въпреки че се намират само на 50 метра от тангентата, жителите на „Бенковски” трябва да се качат на скоростния път по два маршрута:  единият е дълъг 10 километра, а другият - 8. На други места пък готовата инфраструктурата пустее.

Въпреки че пътните детелини и отбивките са готови още от началото на проекта шосетата завършват или в нивите, или в стълбове, като този.

„15 километра обиколка, за да отида на работа”, оплаква се местен жител, който също отбелязва, че прилежащите улици ще спестят доста обикаляне.

Пари за прилежащи улици бяха обещани лично от премиера.  От Столична община поясниха, че в момента тече процедура по отчуждаване на имоти, което бави изграждането на подходите към тангентата.

От пътната агенция увериха, че напуканите елементи ще бъдат премахнати.