Да се тръгва на път от и към Бургас само в краен случай и с автомобил, пълен с гориво и заредени мобилни телефони. Това съветва Пътната агенция по повод тежката пътна обстановка в района на Бургас и Петолъчката. 

От снощи стотици хора са блокирани в снега заради лошите условия.

За Бургас може да се използва обходния път Ямбол-Средец-Бургас, но и там ситуацията е подобна. Пътят, който минава през Варна, Поморие и Ахелой също е затворен.

В момента около Бургас ситуацията е най-тежка. Остават затворени проходите Ришки, Котленски, Айтоски, Обзорски,  Троян – Кърнаре. Петрохан е отворен за коли.

Към обяд беше направен пробив в пътя между Карнобат и Айтос, но все още не може да се минава безпроблемно. Магистрала „Тракия” остава затворена от Ямбол до Бургас.

В цяла област Шумен е забранено движението на тежкотоварни автомобили. Пътят на КПП Дуранкулак за момента е почистен и проходим.

От АПИ все още не се ангажират с прогноза кога ще бъде разчистена блокадата от коли, тъй като на място продължава да вали.

От агенцията добавиха още, че когато мине верижна машина или снегорин, колите трябва да се движат плътно зад машината и да не правят опити да я изпреварват.

Фирмите, които работят по магистралата, заявили, че пътят е бил почистен и времето е затруднило движението.

Проходите около Смолян са проходими само с вериги.