„Някой път сте толкова десни, че застигате БСП отляво” – по този начин Антони Тренчев от коалиция Реформаторски блок – Глас народен коментира предизборната кампания на доскоро коалиционния си партньор ГЕРБ.

„Проблемът на предизборната кампания е бесният популизъм, който предизборно се лее отляво и отдясно”, смята Тренчев.

Като проблем в предизборната кампания, представителят на ГЕРБ Георг Георгиев очерта „лъжливите всекидневни препратки от страна на БСП”.

„Много ми се иска да си даваме сметка, че след 26 март ще трябва да изпълняваме обещанията си. Всекидневното говорене на Корнелия Нинова показва, че не са уверени, че могат да бъдат първа политическа сила”, смята Георгиев.

Представителят на БСП Михаил Христов също смята, че ГЕРБ разпространява лъжлива информация относно левицата в предизборната си кампания.

„Хората не усещат да са в предизборна кампания, виждат само престрелки в телевизора”, смята пък представителят на коалиция Обединени патриоти Александър Сиди.

По думите му всички партии трябва да обърнат внимание на ситуацията в съседна Турция. „Това е тотална и за първи път толкова нагла намеса във вътрешните работи на България”, смята Сиди по повод изказванията на турския социален министър.

Сиди добави, че от южната ни съседка се очакват и големи групи от хора, които ще бъдат специално извозвани до страната, за да гласуват за точно определена партия.

„Не се заигравайте със страховете на хората, много е безотговорно това”, контрира Антони Тренчев.

Какви са приоритетите на отделните партии – вижте във видеото.