Англичанин на 56 г. е пробол с нож съпругата си, на 54 г., в жилището им в бургаския квартал "Сарафово". След това се пробол сам в гърдите. Сигнал в полицията е подаден от съседи в жилищната кооперация около 10:43 ч. 

Полицаи са открили на стълбите в безпомощно състояние 54-годишната жена. Тя била контактна и обяснила, че е нападната от съпруга си, който в момента бил в обитавания от тях апартамент. Жената е откарана за лечение в УМБАЛ – Бургас без опасност за живота.

В апартамента в безпомощно състояние е открит 56-годишния мъж с множество рани по гърба и гърдите. Той обяснил, че в последно време имали непрекъснато скандали със съпругата си, която искала да се връща във Великобритания, съобщава БТА.

Подобно спречкване възникнало и снощи, като продължило през цялата нощ. След употреба на алкохол тази сутрин той взел нож от кухнята и я нападнал, след което опитал да се самоубие. Англичанинът също е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас в контактно състояние.

На мястото на инцидента е извършен щателен оглед. Иззет е и ножа, с който е извършено нападението. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.