„Разпускането на Националния оперативен щаб е абсолютно логично“, каза здравният министър в оставка Костадин Ангелов по повод новината, че със заповед Бойко Борисов е разформировал органът.

„Логично е да бъде разпуснат в края на мандата на премиера Борисов, тъй като това е надинституционална структура, която координира държавни органи. Логично е следващият премиер, който и да е той, да създаде такъв орган“, каза още Ангелов.

Той уточни, че брифингите продължават, а отговорността се носи от министъра на здравеопазването и главния държавен здравен инспектор. Ангелов уточни също, че заповедта за разформироването на НОЩ е с дата 26 февруари.

„Много моля тази случка да не се използва да се търсят задни мисли. Уморихме се от политика в здравето, нека бъдем максимално нормални поне в тази сфера“, каза Ангелов.

Здравният министър в оставка каза още, че ситуацията в страната е съвсем различна, тъй като здравните власти разполагат с много повече опит и информация за коронавируса.

„Може да ви прозвучи като проява и самочувствие, но да – Министерство на здравеопазването и всички тук изградихме един модел, който работи у нас. И вече знаем какво и как да правим“, допълни още Ангелов.

Той призова да не се търси политика в това действие.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!