ВМРО започва подготовка за самостоятелно участие на евроизборите. Председател на предизборния щаб ще бъде Юлиан Ангелов, а водач на листата – Ангел Джамбазки, съобщиха от ВМРО.

„Ние държим на обединението на формациите, които милеят за патриотичната идея, но сме категорични, че личните битки и боричкания лишават държавата от реалната възможност да имаме адекватни и работещи представители в следващия Европейски парламент. Ето защо оставаме в страни от тях и продължаваме дългогодишната си битка за отстояване на реалните ценности на Европа”, обявиха от партията.

„Българските граждани вече направиха своя избор в лицето на Ангел Джамбазки, който е най-разпознаваем, най-успешен и работещ, според проучванията и класациите на ЕП”, посочват още от ВМРО.

Ръководството на партията е приело Харта на патриотичните ценности „Друга Европа е възможна” като основополагащ документ за явяване на изборите за Европейски парламент.

В съобщението се казва още, че ВМРО е направила много опити за запазване единството на КП „Обединени патриоти” като цяло и за явяване с обща листа на изборите за Европейски парламент, включително и в рамките на Съвета на коалицията. Опитите за диалог обаче били отхвърлени.

„Ние Патриотите от ВМРО многократно инициирахме разговори с нашите коалиционни партньори, без нито едно предварително условие, предложихме прозрачни процедури за избор на водач на листата, така че това да бъде човек максимално полезен за коалицията. Ние продължаваме да бъдем сигурни и няма да се откажем от нашето предложение това да е човек, избран с вътрешни избори в коалицията. Предлагаме това да са избори, които да се проведат на 07.04.2019г., навсякъде, където има клубове и организации на поне една от трите формации, като членове на изборните комисии да бъдат по двама представители от всяка партия”, подчертават още от ръководството.

От ВМРО предлагат в тези избори право на участие да имат не само членовете на партиите от ОП, а и всички симпатизанти на патриотичната идея.