На среща при Бойко Борисов министърът на финансите в оставка Кирил Ананиев заяви, че тази сутрин при връчването на мандата на „Има такъв народ“ президентът Румен Радев е изрекъл „поредната неистина“.

„Той обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета, с което лишавало от социални плащания гражданите. Всички разходи, приети със Закона за бюджета за тази година, са финансово осигурени. Освен това извънредните разходи, свързани с COVID-19 за бизнеса и семействата, са осигурени не само за месец май, но и за юни. Тези средства днес, които гласувахме - 83 млн. лева, са за май и юни“, поясни Ананиев.

Борисов от своя страна посъветва Кирил Ананиев "да не ги гледа, за да не се ядосва".

„Във връзка с удължаването на обстановката днес с министър Ангелов предлагаме и се прие проект, с който се одобряват допълнителни средства в размер на 83 млн. лева за допълнителното нетно възнаграждение от 1000 лева на медицинския персонал и структурите към Министерството на здравеопазването (МЗ)“, каза още Ананиев.

От тях 23 млн. лева са за персонала в структурите на МЗ на първа линия, останалите 60 млн. са за всички останали медици, които работят на първа линия.