Рeжисьорът Александър Морфов с нова серия надписи в Народния театър. Този път е надраскана вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев.

"Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай" - тези надписи се появиха на 29 октомври на вратата на кабинета на Велислава Кръстева - тя отговаря за връзките с обществеността на театъра, а преди това беше дългогодишен пиар на ДПС.

Авторството на надписите тогава пое режисьорът Александър Морфов - надраскал ги като възмущение, че Велислава Кръстева е придружила Ахмед Доган по време на гласуването му на изборите на 2 октомври.

Два месеца по-късно, през последните почивни дни, главният режисьор на Народния театър отново е писал, вече на две врати. На кабинета на директора Морфов пише "Официален офис на ДПС", а на Кръстева - "Приемна на ДПС".

„Да, в един момент слязох от горе на третия етаж, където се видяхме със Сашо, който беше написал цитираните неща на вратите. Това е неговия начин на протест и аз подкрепям всякакъв вид протест срещу начина. по който се действа и нещата, които се случват в Народния театър“, каза актрисата Албена Колева.

Не открихме Александър Морфов за коментар. А с пост в социалните мрежи Васил Василев обясни, че не желае да коментира "обществените изяви на режисьора"

„Това е част от някакъв негов нагон да привлича интерес върху себе си. Давах си сметка за неговата екстравагантност, когато го назначих, но определящи бяха творческите му качества. За мен е важно как изпълнява задълженията си към театъра като главен режисьор“, пише още директора на Народния театър.

И обясни още, че политически натиск не му е оказван: „Заявявам категорично, че никоя политическа сила и никоя овластена персона не е в състояние да ми оказва въздействие за кадровата политика. Нито ДПС може да назначи някой в Народния театър "Иван Вазов" докато съм директор, нито ще уволня някой по прищевките на Морфов.“

„Нищо не може да става на феодален принцип, още повече Народния театър е народен, той не е собственост нито на Василев нито на следващия или предишния директор,  това е Народен театър. Трябва да се управлява по начин най-добре за театъра“, добави Албена Колева.

Според колегите, които подкрепят режисьора, този тип акции няма да спрат.