Тази нощ са задържани четирима души в хода на стартиралата през вчерашния ден специализирана полицейска операция по малките населени места на територията, обслужвана от СДВР.

Двама от тях са 36-годишни, другите са на 38 и 51 г. Трима от тях са с богато криминално досие.

Снимка: СДВР

 

Единият 36-годишен е привличан в качеството на обвиняем по 15 досъдебни производства за телесни повреди, закана с убийство, придобиване и държане на боеприпаси, грабеж, изнудване, хулиганство, образуване и ръководене на организирана престъпна група, подкуп на длъжностно лице, престъпления с наркотици, управление на МПС с отнета шофьорска книжка.

Има 8 осъдителни присъди.

Връстникът му е с 2 осъдителни присъди и криминални регистрации за хулиганство, кражба, средна телесна повреда, наркотици, документни престъпления.

Снимка: СДВР

 

51-годишният мъж е с регистрации за противозаконно отнемане на МПС, хулиганство, палеж, средна телесна повреда, кражба, имотна вреда и други.

Засилените полицейски проверки в рамките на спецоперацията за установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, както и набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер, или нарушения на обществения ред ще продължат в рамките на няколко поредни дни.